The Luxury Crypto Exchange

Elrond a lansat mainnet-ul – Aplicatia Maiar si un nou model economic

Unul dintre cele mai de succes proiecte romanesti, Elrond, a lansat oficial mainnet-ul propriu, propunand si cateva modificari majore ale economiei din propriul ecosistem.

Creat de o echipa de dezvoltatori din Sibiu, Elrond este un protocol de calcul tranzactional distribuit, care se bazeaza pe o arhitectura de tip sharding si pe un mecanism de consens Proof of Stake.

Asadar, proiectul ofera o retea blockchain cu latime mare de banda, latenta redusa, securitate ridicata si costuri reduse. Elrond este proiectat sa functioneze ca o alternativa la infrastructura economica globala existenta.

Odata cu lansarea mainnet-ului, Elrond a introdus si doua noutati – aplicatia Maiar si o noua economie a tokenului ERD.

Aplicatia Maiar


Pentru a facilita accesul in retea, echipa Elrond a creat aplicatia financiara mobila multifunctionala Maiar. Aceasta permite utilizatorilor sa cumpere, sa cheltuiasca, sa mizeze sau sa imprumute tokenuri ERD. Inregistrarea se realizeza doar pe baza unui numar de telefon, iar tokenurile pot fi achizitionate direct din aplicatie cu 150 de monede fiat diferite.

Utilizatorii pot seta niveluri de securitate progresive in functie de valoarea fondurilor lor, cu fiecare informatie legata de numele lor de utilizator si securizata pe blockchain. Ofera inclusiv optiunea de configurare a unor ”gardieni” pentru fonduri intr-un sistem multi-sig, folosind detalii din lista de contacte.

Aplicatia Maiar permite orice tip de transfer de valoare intre utilizatorii de oriunde in lume. Aplicatia a acumulat deja o lista de asteptare de peste 40.000 de utilizatori.

Un nou model economic pentru tokenul ERD
Odata cu lansarea mainnet-ului, Elrond introduce si un nou model economic pentru tokenul ERD, pentru a stimula cresterea valorii sale. Este vorba despre un proces de denominare care va transforma cele 20 de miliarde de tokenuri Elrond in 20 de milioane de tokenuri Elrond Gold sau EGLD, la care se vor adauga inca 11,4 milioane de EGLD.

Acest nou sistem economic are potentialul de a modifica functionalitarea tokenului ERD. In prezent, acesta este utilizat drept gas (token de plata pentru comisioanele de tranzactii) si pentru staking. Parteneriatele si integrarile recente au potentialul de a converti Elrond Gold intr-o optiune de plata digitala.

Pretul Elrond
Proiectul Elrond a starnit mult entuziasm pe piata cripto – de la inceputul lunii iulie, ERD a inregistrat o crestere de 350% si a atins luni un nivel maxim de 0,029 USD. ERD are in prezent o capitalizare de piata de 315 milioane dolari.

In prezent pretul Elrond se tranzactioneaza in jurul valorii de 0,0237 USD, o scadere de aproximativ 10% in ultimele 24 de ore.